Potpisano 35 ugovora za subvencija za samozapošljavanje

Bez autora
May 06 2010

Sekretarijat za privredu potpisao je danas ugovore za dobijanje subvencija za samozapošljavanje sa 35 nezaposlenih lica. Subvencije su dodeljene na osnovu konkursa sekretarijata za privredu kojim je predviđena dodela 200.000 dinara po nezaposlenom. Za desetak dana biće potpisani ugovori sa još 25 korisnika ovih subvencija. Za dodelu pomoći prilikom osnivanja radnji i preduzeća ove godine izdvojeno je 12 miliona dinara, tako da će se dodelom još 25 subvencija u potpunosti utrošiti sredstva predviđena konkursom. Od 35 registrovanih radnji i preduzeća čiji su vlasnici danas potpisali ugovore, devet je registrovano za proizvodne delatnosti – proizvodnju PVC stolarije, gipsanih ukrasa, natron vreća, peciva, čajeva, ekoloških sapuna, poslastičarskih proizvoda i hleba i reciklažu. Ostala su registrovana za obavljanje uslužnih delatnosti: ugostiteljske, knjigovodstvene, mehaničarske, zdravstvene, marketinške i intelektualne usluge, građevinske radove, hortikulturu i drugo.

Potpisano 35 ugovori za subvencija za samozapošljavanjeSekretarijat za privredu potpisao je danas ugovore za dobijanje subvencija za samozapošljavanje sa 35 nezaposlenih lica.

Subvencije su dodeljene na osnovu konkursa sekretarijata za privredu kojim je predviđena dodela 200.000 dinara po nezaposlenom.

Za desetak dana biće potpisani ugovori sa još 25 korisnika ovih subvencija. Za dodelu pomoći prilikom osnivanja radnji i preduzeća ove godine izdvojeno je 12 miliona dinara, tako da će se dodelom još 25 subvencija u potpunosti utrošiti sredstva predviđena konkursom.

Od 35 registrovanih radnji i preduzeća čiji su vlasnici danas potpisali ugovore, devet je registrovano za proizvodne delatnosti – proizvodnju PVC stolarije, gipsanih ukrasa, natron vreća, peciva, čajeva, ekoloških sapuna, poslastičarskih proizvoda i hleba i reciklažu. Ostala su registrovana za obavljanje uslužnih delatnosti: ugostiteljske, knjigovodstvene, mehaničarske, zdravstvene, marketinške i intelektualne usluge, građevinske radove, hortikulturu i drugo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik